- 63
Pe 12 noiembrie 2024, Academia de Științe a Moldovei și Consiliul Rectorilor din Republica Moldova au marcat un moment deosebit, prin organizarea celei de-a III-a ediții a Festivalului cercetării și inovării „Știința pentru pace și dezvoltare: creativitate, experiență, perspective”. Deschiderea festivalului a fost celebrată printr-o Expoziție în Galeria de artă, știință și inovare, o întâlnire fascinantă de idei și viziuni, ce a pus față în față publicul și rezultatele științifice și inovațiile esențiale pentru dezvoltarea durabilă. Cercetătorii, profesorii, studenții - reprezentanți ai universităților din țară și a institutelor de cercetare, și-au prezentat cele mai noi rezultate științifice, oferind participanților ocazia să descopere lumea fascinantă a științei. Expoziția de știință și inovare va putea fi vizitată în perioada 12-17 noiembrie 2024.
Institutul de Chimie al USM a adus o contribuție semnificativă la acest festival, expunând cele mai relevante rezultate științifice obținute în anii 2023–2024. Mostrele, banerul, monografiile, revistele, articolele științifice, distincțiile, expuse au ilustrat diversitatea și profunzimea muncii desfășurate de către cercetătorii Institutului de Chimie al USM. În acest context, exprimăm muțumiri tuturor celor implicați, în mod deosebit contribuția dr. Lidia Lungu și dr. Irina Ceban în organizarea și prezentarea materialelor expuse.
Festivalul a continuat într-o notă solemnă cu lansarea „Deceniului internațional al științelor pentru dezvoltare durabilă”, desfășurat în Sala Azurie a AȘM. Evenimentul, o adevărată pledoarie pentru colaborarea științifică între Republica Moldova și România, s-a transformat într-o promisiune de viitor: o lume bazată pe valori comune – pace, dezvoltare și inovație.
Dr. Maria Cocu, secretar științific
|
|