Ziua Europei USM-2023

18.05.2023

Cu ocazia marcării Zilei Europei, Universitatea de Stat din Moldova a organizat la 17 mai 2023 evenimentul cu genericul: Ziua Europei USM-2023 Orășel European Universitar “Uniunea Europeană – Republica Moldova: împreună mai puternici!”. 
Evenimentul a reunit membrii comunității universitare, facultățile USM, institutele de cercetare ale USM, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați la Chișinău, alți oaspeți. Printre invitații speciali, care au vizitat Orășelul European Universitar au fost Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, E.S. Lorenzo Tomassoni, Ambasadorul Franței la Chișinău, E.S. Graham Paul și Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, E.S. Pavol Ivan. Oficialii au vizitat standurile facultăților și a institutelor USM, unde le-au fost prezentate programele de studii, proiectele de dezvoltare și realizările USM pe plan intern și extern.
Institutul de Chimie al USM a participat la acest eveniment cu exponate care includ rezultatele obținute în cadrul proiectelor internaționale realizate în colaborare cu diverse instituții de cercetare Europene.

Mai multe detalii despre eveniment sunt desrise pe pagina Universității de Stat din Moldova.

Poza 1