Atelier de informare "Importanța colectării și reciclării DEEE-urilor"

28.04.2022

Astăzi, în cadrul Campaniei Naționale de primăvară “𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗗𝗘𝗘𝗘”, la Institutul de Chimie a fost organizat un atelier de informare despre importanța colectării și reciclării DEEE-urilor (Deșeuri de Echipamente Electrice si Electronice).

Prezentarea domnului Roman Bahnaru, președintele A.O. EcoDigital, a captivat interesul participanților la atelier iar întrebările și discuțiile au evidențiat lacunele existente privind nivelul de conștientizare a populației pentru colectarea separată a deșeurilor, informarea insuficientă cu privire la colectarea, reciclarea și pericolul e-Deșeurilor pentru sănătatea populației și mediul înconjurător, infrastructura insuficientă pentru colectarea separată a deșeurilor etc.
La eveniment au participat atât angajații Institutului de Chimie cât și ai Institutului de Ecologie și Geografie și Institutului de Microbiologie și Biotehnologie.

Atât Institutul de Chimie cât şi A.O. EcoDigital încurajează toţi cetățenii să adopte practici durabile și prietenoase mediului, să dezvolte deprinderi corecte de colectare și depozitare a e-Deșeurilor la locul de muncă dar și în condiții casnice.

Harta punctelor de colectare a e-Deșeurilor (DEEE-urilor).

Activitățile Campaniei Naționale de primăvară “𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗗𝗘𝗘𝗘” sunt parte a Proiectului “𝗥𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗮̆𝗺 𝗗𝗘𝗘𝗘 𝘀̦𝗶 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮̆𝗺 𝗢𝗗𝗗”, implementat de A.O. EcoDigital cu suportul financiar din fondurile Programul de Granturi Mici GEF - PNUD implementat de UNDP Moldova în parteneriat cu e-Circular.org, Colegiul de Ecologie, MOLDREC și ECO Recycling Moldova

DEEE