Lecție publică cu titlul: ”Chimia versus Ecologia”

13.03.2024
Duca Gh.


Joi,14 martie 2024, începând cu ora 12.00, în cadrul Universității de Stat ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, de către  Academicianul, Profesorul universitar Gheorghe Duca - personalitate marcantă în domeniul chimiei și chimiei ecologice, va fi o susținută o lecție publică întitulată: ”Chimia versus Ecologia”.

Evenimentul va reuni profesori, studenți, elevi de la colegii și licee din oraș, într-un cadru academic stimulativ, cu scopul de a discuta despre tendințele actuale în dezvoltarea chimiei și impactul acesteia asupra mediului la nivel global, național și regional.

Lecția publică promite să fie un eveniment educațional valoros, nu doar pentru comunitatea academică din Cahul, dar și pentru oricine este interesat de legătura dintre știință, tehnologie și mediul ambiant.

Academicianul Gheorghe Duca va aborda, de asemenea, subiectul Societății Chimiștilor din Moldova, propunând crearea unei noi organizații a chimiștilor în Cahul.
După prezentarea lecției publice, dr. în șt. chimice Roman Rusnac va prezenta o serie de experiențe chimice minunate și captivante. Aceste experiențe vor oferi publicului o oportunitate de a vedea chimia în acțiune, demonstrând frumusețea și complexitatea acestei științe.

Urmând această prezentare captivantă, dr. în șt. chimice Larisa Mocanu va face o trecere în revistă a Universității de Stat din Moldova, cu un accent special pe Facultatea de Chimie, Departamentul de Chimie Industrială și Ecologică.

Sunt invitați toți doritorii.

Comunicat de presă