Noutăți editoriale

18.05.2022

Recent, a ieșit de sub tipar monografia întitulată: ”Chimie ecologică: Istorie și realizări. Academicianul Gheorghe DUCA, 70 ani de la naștere”,  coordonatorii ediției: dr. Gladchi Viorica și dr. habilitat Arîcu Aculina.
Volumul omagial este dedicat aniversării a 70-a de la nașterea academicianului Gheorghe DUCA și include 22 de articole ale colegilor (din Republica Moldova, România, Federația Rusă, SUA) și discipolilor acad. Gh. Duca, care realizează cercetări științifice în domeniul chimiei ecologice. Marea parte a articolelor reflectă evoluția dezvoltării unor studii integrate, cu aplicarea metodologiilor fundamentale clasice, inclusiv cineticii chimice și catalizei, în diferite sisteme model și sisteme naturale (vinuri, ape naturale, ape reziduale, produse alimentare etc.), care s-au materializat cu diverse aplicații practice.
Monografia a fost editată de către Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică a Universității de Stat din Moldova și Institutul de Chimie cu suportul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.